23G

Barrelproof Boutique

Voor Barrelproof Boutique bouwden we een webshop en uniek bestelsysteem. Hiermee kan de horeca simpel en snel hun drank bestellen.

Services

Strategie, Design, UX, Development

Project

Webshop/Bestelsysteem

De uitdaging

Orderafhandeling stroomlijnen

Slijterij en drankenspecialist Barrelproof Boutique kwam naar ons toe met de vraag hun orderafhandeling te stroomlijnen. Ze voorzien de gehele horeca van Rotterdam van sterke drank, maar vooral ook kennis en training over het klaarmaken van de perfecte cocktails.

Al die restaurants en bars gaven op verschillende manieren wekelijks hun bestelling door. Whatsapp, telefoon, mail, fax. Een tijdrovend proces waar zeker ruimte voor verbetering zat.

Aan ons de vraag om daarbij te helpen.

Onze aanpak

Shaken not stirred

Om tot een perfect eindresultaat te komen was het zaak dat we eerst in de huid van de doelgroep kropen. Door vele gesprekken met medewerkers van Barrelproof en bar-eigenaren zijn we tot een set van de juiste functionaliteiten gekomen.

Een huisstijl was al aanwezig en met de gemaakte wireframes konden we direct aan de slag. Door een slimme koppeling te maken met de boekhouding software, verloopt via die weg ook de gehele facturatie.

Op de juiste volgorde

Een onderdeel wat terugkerend naar voren kwam tijdens het doelgroeponderzoek was de wijze waarop barkeepers hun drank bestellen bij Barrelproof. Vaak doen ze dit na een druk weekend door simpelweg langs de bar te lopen en op te schrijven welke voorraad aangevuld moet worden.

Iedere klant van Barrelproof heeft zijn eigen assortiment. De volgorde van het besteloverzicht op de mobiele site is door de barkeeper aan te passen. Op die manier loopt hij zijn voorraad op dezelfde volgorde als zijn bar na. Simple as that!

Een slimme koppeling met de facturatie

In het vooronderzoek hebben we ook met de boekhouder gesproken. Alle orders die zijn verwerkt worden door hem verwerkt in de facturatiesoftware. Voorheen was dit een handmatig karwei, maar door een slimme koppeling te bouwen met het nieuwe bestelsysteem is het een kwestie van één druk op de knop geworden.

Het resultaat

Rust en meer ruimte voor advies

Door de nieuwe bestelapplicatie langzaam uit te rollen onder alle klanten is er in het proces van Barrelproof rust ontstaan. Ze zijn nu minder tijd kwijt met het verwerken van alle bestellingen. Zo houden ze tijd over die kan worden ingezet voor training en advies.

Zoveel tijd zelfs, dat ze binnenkort ook jou super goed kunnen helpen bij het aanschaffen van je sterke drank en toebehoren in de webshop.

Cheers!

23G

Please update your browser