23G

Houtmarkt

Responsive webshop met de juiste bouwmaterialen en gereedschappen voor iedere klus. Van thuisklusser tot aannemer, alles binnen een paar klikken besteld.

Services

Strategie, Design, UX, Development

Project

Webshop

De uitdaging

Goed gereedschap…

Houtmarkt kwam naar ons toe met de vraag om hun verkoopkanalen uit te breiden met een webshop. Hierbij hoorde ook een nieuwe online identiteit compleet met logo en alle bijbehorende reclame uitingen (online en offline).

Onze aanpak

Onderzoek en samenwerking

We zijn hierbij gestart met een vooronderzoek. Hierbij hebben we samen met de medewerkers goed gekeken hoe het bedrijf nu te werk gaat en hoe we hier de webshop perfect op konden laten aansluiten.

Om de bezoekers van Houtmarkt op een gebruiksvriendelijk manier door de website heen te leiden is er een interaction design gemaakt om alle functionaliteiten in kaart te brengen.

Er is stijlonderzoek gedaan en hier is een nieuw logo en huisstijl uit gekomen.

Samen met de IT’ers van Houtmarkt is gekeken hoe we het assortiment wat uit meer dan 10.000 producten bestaat konden koppelen met de webshop.

Logo, huisstijl en merchandise

Omdat Houtmarkt een nieuw merk is, hebben we ook het logo en de huisstijl ontworpen. Om het zo goed mogelijk bij de doelgroep klussers aan te laten sluiten hebben we gekozen voor stoere kleuren en strakke lijnen.

Met verschillende marketinguitingen hebben we Houtmarkt geholpen de doelgroep kennis te laten maken met het merk.

Maatwerk CMS

Met ons eigen CMS genaamd Stack zorgen we voor een optimale ervaring qua orderafhandeling. Houtmarkt ziet in een overzichtelijk orderoverzicht alle bestellingen die worden gemaakt. Ze kunnen hier de status van aanpassen zodat de klant altijd op de hoogte is.

Door de slimme koppeling met de productdatabase worden bijvoorbeeld prijzen en productinformatie automatisch geüpdate. Zo voorkomen we dubbel werk voor de medewerkers van Houtmarkt.

Het resultaat

Klus geklaard!

Op het resultaat zijn we erg trots! Een webshop die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens slim en gebruiksvriendelijk is. Bezoekers kunnen met een paar simpele klikken hun bestelling plaatsen, bestellingen inzien en offertes aanvragen.

23G

Please update your browser