23G

LINDAnieuws

LINDAnieuws is het grootste platform voor de leukste vrouwen in Nederland.

Services

UX, Development

Project

Website

De uitdaging

Opfrissen van het LINDAnieuws platform

Ongeveer vier jaar geleden bouwden wij LINDAnieuws.nl en de bijbehorende apps. Het platform is inmiddels uitgegroeid tot een waar succes. De redactie van LINDAnieuws kwam opnieuw naar ons toe met de vraag de website en apps in een nieuw jasje te steken.

Onze aanpak

Nieuwe wensen vertalen in functionaliteit

In samenwerking met Studio Room ontwikkelden we een compleet nieuwe user experience. Bij zo’n redesign komen natuurlijk ook een hoop wensen voor nieuwe functionaliteit kijken. Om dit goed vast te leggen maakten we een interactie ontwerp. Op basis hiervan kon Studio Room het visueel ontwerp maken.

Technisch is de basis van de site behouden gebleven, maar hebben we de Wordpress achterkant geoptimaliseerd. De manier waarop advertenties worden ingeladen is compleet op de schop gegaan.

Daarnaast is de iOS app native en veel gebruiksvriendelijker gemaakt.

Ongelofelijk veel bezoekers!

Dagelijks heeft LINDAnieuws enorm veel bezoekers. Deze komen vanuit verschillende kanalen, maar vooral Facebook is hier een belangrijke. Bij het versturen van een push-notification of de ochtendnieuwsbrief door de redactie zien we altijd een enorme piek in het aantal bezoekers.

Om deze grote hoeveelheid verkeer in goede banen te leiden, is er bij de her-ontwikkeling erg veel aandacht besteed aan het serveren van de content naar site en apps. Door middel van gecompliceerde caching-technologieën zorgen we ervoor dat de site voor iedereen zo goed mogelijk bereikbaar blijft.

App voor LINDAnieuws

Voor LINDAnieuws hebben we een native iOS app gebouwd. Bij de ontwikkeling waren naast de gebruiksvriendelijkheid ook de manier van navigeren en de snelheid van de app belangrijke speerpunten.

Bekijk de video’s van LINDA.tv direct in de app en lees de berichten die speciaal voor jou zijn. LINDA.nieuws is nu nog verslavender!

Het resultaat

Simpel, opgeruimd, snel en gebruiksvriendelijk

In november 2016 lanceerden we een compleet nieuwe ervaring voor web en mobiel. Simpeler, opgeruimd, super snel en gebruiksvriendelijk. Met zo’n goede redactie wil je de content laten spreken. Door gebruik van grotere foto’s, een integratie van LINDA.tv en een native iOS app hebben we een verbluffend eindresultaat neergezet.

23G

Please update your browser