Erasmus MC

Een prijswinnend intranet voor 15.000 medewerkers.

#kangewoon
Een prijswinnend intranet voor 15.000 medewerkers.

Het Erasmus MC is het grootste universitair medisch centrum van Nederland. Elke dag werken ruim 15.000 mensen aan het bieden van de allerbeste zorg, op elk denkbaar niveau. Maar hoe zorg je dat deze mensen ook beter worden van elkaar?

In nauwe samenwerking met IT’ers, projectmanagers en diverse gebruikersgroepen ontwikkelden we Agora, een doordacht intranet voor alle medewerkers van het Erasmus MC. In Agora komen medewerkers samen, wordt kennis uitgewisseld en samenwerking bevorderd.

Voor het realiseren van Agora gebruikten we onze eigen WordPress SDK, een combinatie van Headless WordPress en Laravel. Dit resulteerde in een uitstekende backend UI-ervaring qua snelheid, schaalbaarheid en veiligheid.

Het intranet van Erasmus MC bleek net zo vooruitstrevend als het medisch centrum zelf. Kort na de lancering begon de coronacrisis, waarin het Erasmus MC een centrale rol zou spelen. Via Agora werden alle 15.000 medewerkers supersnel geüpdatet over het virus, de maatregelen en de mogelijke oplossingen. Bovendien werd het intranet bekroond met een prestigieuze "Best Intranet and Digital Workplace Award" bij Intra.NET Reloaded Berlin.

Technische hoogstandjes

01

Best Intranet and Digital Workplace Award Intra.NET Reloaded Berlin.

02

Headless WordPress set-up.

03

Strenge eisen aan security.

04

Cloud hosting bij AWS.

Erasmus MC banner

Op zoek naar een nieuw intranet?

Afbeelding van Tobias

Tobias kan je er alles over vertellen.